Snabb leverans / Frakt 49 kronor / Fysisk butik i Uppsala
Den Röda Ballongen AB

Så får du en miljövänligare garderob

· 205 ord · ungefär en minut

Hej,

Ja, ni som följer oss (mig) på instagram vet att jag har riktigt grottat ner mig i vår miljö och klimatpanik uppstått. Klimatångest låter inte riktigt som jag.

Men jag har börjat läsa en del böcker och rapporter som gör mig fundersam och en aningens mörkrädd. Som ni vet så väntar jag barn och då är det ju naturligt att börja tänka på framtiden och vad vi lämnar efter oss.

Naturskyddsföreningen tycker jag ger väldigt många bra och kloka svar på min frågor.

Så här kommer jag med en länk: Naturskyddsföreningen

Maxomorra

Deras kläder tillverkas i Indien och de är GOTS-certifierade till 100% och med det så menar jag hela kedjan, från fröet till färdigt plagg. Då innefattar det även transporten till Sverige.

En del varumärken använder sig enbart av en GOTS-certifierad fabrik, och det är väl bra i sig, men det vi måste komma ihåg är att den certifieringen gäller enbart för fabriken. Bomullen som blir plagget behöver inte vara ekologiskt odlad.

Så det bästa är alltid att fråga om det är varumärket eller fabriken som har certifieringen.

Följ denna länk så kommer ni till GOTS hemsida. Här kan ni kolla upp de varumärken ni gillar.

Ha nu en fantastisk dag!

Bästa hälsningar,

Medea