Snabb leverans / Frakt 49 kronor / Fysisk butik i Uppsala
Den Röda Ballongen AB

Birthday Girl

Buy this
  • 199,00 kr SEK
100 % SSL-säkrad

Birthday Girl - Lottie


Från 3 år
Dockan Sofie från Lottie-dockorna fyller år och det firas med en stilfull födelsedagsklädsel.

Dockan har på sig: t-tröja med muffinstryck, silverfärgad ballerinakjol, korta tights, rosa väska och silverfärgade sneakers.

Medföljer gör också tre kort: inbjudan, grattis och tack-kort. Dockan är rödblond och långhårig med blå ögon.

Storlek: 18 cm


Lottie är en ny, innovativ mode docka för flickor i åldern 3 till 9. Sedan debuten har Lottie vunnit 12 utmärkelser i USA och Storbritannien.
Lottie är roligt och pedagogiskt, en prisvärd, inspireraden "för flicka" docka.

Arklu genomförde 18 månaders forskning i samarbete med flickor, föräldrar, återförsäljare, branschexperter, barnpsykologer och näringsexperter för barn, vilket ledde till över 100 åtgärdspunkter som har införlivats i Lottie utveckling. De tre starkaste punkterna var:

  • Att flickor berörs av kroppsuppfattning från en ung ålder
  • Att flickor tidigt sexualiseras
  • Att flickor går miste om sin barndom

För att lösa dessa problem har Lottie har baserats på vetenskapliga proportioner av en 9-årig flicka med undantag för huvudet (som har ökat för att tillgodose hår). Hon bär inte smycken, smink, höga klackar eller har tatueringar. Hon kan stå på egna ben. Hennes kläder är färgglada och har stor uppmärksamhet på detaljer. Lottie kläder är aktivitets baserade i linje med de hos en 9-åringl i stället för en vuxen. Hon också bär vackra "girly" klänningar samt slitstarka kläder för lerig utomhus lek. Lottie tillåter flickor att vara flickor och njuta av sin barndom, i alla dess aspekter.