Snösystern

Buy this
  • 179,00 kr SEK

Snösystern är årets vackraste julbok - se de magiska bilderna


Storslagen högläsning för hela familjen. Julian tycker att julen är det bästa som finns, och dessutom fyller han år på julafton!

Men i år är ingenting som vanligt. Julian och hans familj bär på en stor sorg efter storasyster Juni, och Julians föräldrar verkar helt ha glömt bort att det snart är jul.


Men så träffar Julian Hedvig, som är full av konstiga ord och som förstår precis hur viktig julen är, och de blir snart vänner. Fast visst är det något som inte stämmer? Varför är Hedvig alltid ensam hemma? Vem är den mystiske mannen som smyger runt i hennes trädgård, och varför verkar det vara helt omöjligt att lära henne simma?

Maja Lunde har skrivit en stämningsfull och spännande berättelse om jullängtan och hopp i bästa HC Andersen-anda, med magiska bilder av Lisa Aisato.


"Han fick sitt namn på julafton, Julian. Nu är han tio år, och julen närmar sig med stormsteg. Julian är i simhallen med sin bästa vän John – när han får syn på en fräknig rödhårig tjej som trycker näsan mot fönsterrutan.


Utanför simhallen möter han henne. Hon heter Hedvig och hon vill bli hans vän – och snart är de oskiljaktiga. Men det är något som inte stämmer. Och var är Hedvigs föräldrar?"